Titel presentatie:

De voorbehandeling en plating van Aluminium

Korte toelichting presentatie:

Aluminium is een metaal wat heel vaak voorzien wordt van een elektrochemische oppervlaktebehandeling. De bekendste en meest bekende is natuurlijk het anodiseren. Anodiseren en hardanodiseren worden heel vaak gebruikt voor het verhogen van de corrosiebestendigheid en de slijtvastheid van het aluminium. Het nadeel echter van deze anodiseerlagen is dat het gevormde aluminiumoxide een elektrisch en thermisch isolerende laag is. Om dit nu te verhinderen kan er ook gebruik gemaakt worden van het aanbrengen van metaallagen. Bij het elektrochemisch aanbrengen van metaallagen is de juiste voorbehandeling hiervoor het grootste moeilijkheid.
Deze presentatie gaat in op hoe praktisch met deze moeilijkheden omgegaan kan worden.

Download hier de presentatie!

 

Spreker:

Matty Wijnen
Technology Manager, AHC Benelux

Informatie spreker:

Matty Wijnen is geboren op 27-09-1956 in Nederland.
Hij is als Technology Manager sinds 1978 werkzaam bij AHC Benelux en heeft in de afgelopen 38 jaar veel kennis en ervaring opgedaan in de galvanotechniek. Hij is in het bezit van een 4 tal diploma’s Galvanotechniek (VOM) en heeft de opleiding metaalkunde aan de Hogeschool van Utrecht gevolgd.
Als Technology Manager is hij verantwoordelijk voor alle technische zaken betreffende de oppervlaktebehandeling bij de beide Nederlandse vestigingen van AHC Benelux. Tevens draagt hij in beide vestigingen zorg voor de ontwikkeling en doorvoering van nieuwe producten en processen. Ook heeft hij een nauw contact met de technologie afdeling van de Duitse AHC Oberflächentechnik groep waarbij hij met hun samenwerkt en hun ondersteunt op het gebied van galvanotechniek.

Quote/statement:

Oppervlaktebehandeling technologie was en is een onmisbaar deel van de metaalindustrie.
Als AHC groep, waarbij wij met 19 bedrijven in West-Europa ons met de elektrolytische en chemische oppervlaktebehandeling bezighouden, zien wij jaar na jaar groei in de behoefte hiernaar. Dit betekend, dat ondanks de druk van regelgeving op de hierbij gebruikte chemie, deze techniek de komende jaren van groot belang blijft en alleen nog maar zal groeien.