Titel presentatie:

Oppervlakken en hun effect in de architectuur

Korte toelichting presentatie:

Uitgaande van gevels en daken in de architectuur kunnen de samenstellende onderdelen in diverse slanke materialen gemaakt worden: staal, aluminium glas, composieten. In elk van die gevallen wordt een uitleg gegeven bij de gebruikelijke oppervlakken, de oppervlakte behandelingen en het effect dat ze op de resulterende architectuur hebben. Staal wordt thermisch verzinkt en gepoedercoat; grotere staalconstructies worden geschopeerd en in coating gespoten; aluminium wordt geanodiseerd en vaker gepoedercoat. Glas wordt voorzien van zonwerende coatings en creatieve screenings. Glasvezelversterkt polyester wordt al dan niet naadloos samengesteld uit grote onderdelen. Van alle behandelingen wordt het resulterende oppervlak en het effect in de architectuur behandeld.

Download hier de presentatie!

 

Spreker:

prof.dr.ir. Mick Eekhout
Directeur, Octatube International

Informatie spreker:

Mick Eekhout (1950) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, diploma 1973, promotie 1989, benoemd als hoogleraar ‘Productontwikkeling in de architectuur’ in 1991, thans emeritus hoogleraar. In 2003 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen KNAW en de Academy of Technology & Innovation AcTI. Trekker van het 3TU Speerpunt Bouw 2007-2010.
In 1975 oprichting eigen architectenbureau, in 1978 gevolgd door de oprichting Octatube Engineering en in 1983 Octatube Space Structures bv, design & build bedrijf voor complexe lichtgewicht constructies voor gevels en daken in de architectuur. Vanaf de start veel internationale projecten, in totaal; 20 verschillende landen. De Octatube groep heeft 90 man in vaste dienst, zoon Nils-Jan Eekhout is managing director. De kern is nog steeds de engineering: het ontwerpen, ontwikkelen en onderzoek aan innovaties en die toe te passen in projecten.