Titel presentatie
Biobased coatings tegen graffiti en andere oppervlakte vervuiling

Toelichting presentatie
Polysachariden zijn in de natuur te vinden in planten en zaden, schimmels, algen en suikers (sacharide). Het zijn de bouwstenen van de natuur; de koolhydraten.
Uit deze natuurlijke grondstoffen ontwikkeld APP functionele coatings die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Behalve veilig voor mens en milieu, zijn deze coatings op meerdere manieren te gebruiken. Zo zijn er, naast een anti vandaal coating, ook ontwikkelingen op het gebied van gewas-beschermende coatings en boot-coatings, en dat alles op basis van koolhydraten!

Taal
Nederlands

Spreker
ing. Erik Amesz
Product Engineer - APP All Protect

Erik Amesz is afgestudeerd als Bachelor Chemisch Technologie in 2003. Hij heeft gewerkt o.a. bij Beamix en Philips Galvano, Betononderhoudkundige sinds 2011 en CUR 100 opleiding gevolgd in 2017. Laatste 10 jaar is hij in dienst bij APP en GevelMeesters.

Quote/statement
Oppervlaktebehandeling is cruciaal bij de ontwikkeling van biobased coatings. De coatings die wij ontwikkelen zijn biologisch afbreekbaar. Zolang de coating aan het oppervlak hecht, zal deze slechts gestaag degraderen, waardoor de verwachtte levensduur gehaald kan worden. Onthechting kan echter leiden tot versnelde degradatie. De ontwikkeling van een goede oppervlaktebehandeling voor het aanbrengen van onze coatings is dus net zo belangrijk als de ontwikkeling van de biocoatings zelf.