Titel presentatie
Blootstelling op locatie: Europese voorschriften vs praktijk

Toelichting presentatie
Veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) van verffabrikanten moeten voldoen aan REACH-regelgeving. Hierdoor worden PBM’s voorgeschreven die in de praktijk veel te “zwaar” en daardoor onbruikbaar zijn. OnderhoudNL en de Inspectie SZW hebben gezamenlijk een oplossing gevonden.

De op de VIB’s voorgeschreven handschoen ter bescherming van de blootstelling aan gevaarlijke stoffen in verf, afbijt- en schoonmaakmiddelen is er een van de zwaarste klasse. Deze is echter in de praktijk niet bruikbaar voor het reguliere werk en levert bovendien een ander risico op voor de huid van de gebruiker. Exceemvorming ligt op de loer…
Via een eigen onderzoek is nu bepaald welke blootstelling optreedt bij welke handeling en ondergrond, en is een overzicht gemaakt van, specifiek op die situaties, beschikbare handschoenen. Via de webapplicatie (de OnderhoudNL Arbo-app) kunnen gebruikers eenvoudig en snel bepalen welke handschoen nodig is. Ook Inspectie SZW gaat gebruik maken van deze webapplicatie in de praktijk.
Een mooi stukje samenwerking, waar regelgeving en praktijk elkaar ontmoeten en gaat leiden tot betere arbeidsomstandigheden!

Taal
Nederlands

Spreker
Fulco de Vente
Manager Arbeidsomstandigheden en Milieu - OnderhoudNL

Fulvo de Vente is al meer dan 25 jaar werkzaam bij Koninklijke OnderhoudNL, dé ondernemersorganisatie van specialisten in totaal vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, schilderen, beglazing en industriële metaalconservering.