Titel presentatie:

Op zoek naar biobased coatings voor composieten

Korte toelichting presentatie:

Nu er op het gebied van composieten grote stappen worden gemaakt deze meer biobased te maken, zijn de coatings aan de beurt. Coatings beschermen de biocomposiet producten tegen vocht, UV, krassen en kunnen helpen eventuele besmetting met bacteriën en schimmels te verminderen. Onderwerpen die bij presentatie aan de orde komen zijn drivers biobased composieten, status ontwikkeling, oproep aan toeleveranciers van coatings om onderzoekstraject in te gaan.

Download hier de presentatie!

 

Spreker:

drs. Willem Böttger
Lector Biobased Bouwen, Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland en Directeur innovatie NPSP

Informatie spreker:

Willem Böttger is directeur innovatie bij NPSP, een bedrijf dat biobased, vezelversterkte kunststof producten voor de bouw, design, mobiliteit en industrie ontwikkelt. NPSP won de prijs voor het meest duurzame bedrijf in de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie markt.
Böttger heeft een achtergrond in energie in het algemeen en zonne-energie in het bijzonder. Daarnaast heeft hij een ruime ervaring in strategie ontwikkeling en uitvoering en de ontwikkeling van de markt. Böttger ontwikkelde en behaalde twee Europese octrooien en startte een aantal onderzoeks-projecten resulterend in een groot aantal presentaties en papers.
Böttger is binnen het Centre of Expertise Biobased Economy, een samenwerkingsverband van Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland, verantwoordelijk voor de onderzoeksgroep Biobased Bouwen.